Wat zijn simulatie spellen?

Wat zijn simulatie spellen?

Simulatie spellen is een bekend genre in de gamewereld. In een simulatie spel wordt dus een bepaalde omgeving of activiteit zo realistisch mogelijk nagemaakt.

Bij die activiteiten moet je denken aan simulatie spellen waarbij je een onderneming nabootst. Dit worden bedrijfssimulatie spellen genoemd. Hierbij moet je denken aan een boerderij of pretpark. Deze moet je dan ontwerpen, uitbreiden en onderhouden. Bekende spellen in deze categorie zijn Farming Simulator en Roller Coaster Tycoon. Farming Simulator is bekend in de categorie boerderijsimulatie. Roller Coaster Tycoon is bekende naam in pretparksimulatie. In beide spellen ben je als speler ook eigenaar. Daardoor neem je inkomsten van het pretpark of boerderij voor je rekening. Meer voorbeelden van simulatiegenres zijn oorlog, stedenbouw, voertuig, vlucht en sportsimulatie. De games houden zich niet altijd aan deze definities. Soms grenzen ze aan fantasierijke omstandigheden.

Het meest bekende simulatie spel

Het meest gespeelde simulatiegenre is de sportsimulatie. En dan wel de spellen van de FIFA reeks. Deze reeks is in 1993 gestart. Elk jaar wordt er een nieuw deel uitgebracht EA. De ontwikkelaar van de reeks. In deze reeks wordt de professionele voetbalwereld zo echt mogelijk nagebootst. De steeds beter wordende beelden. Het aan of verkopen van spelers. Het beginnen van een eigen professionele sportcarrière. Of speel het spel met als doel het bereiken van de gewenste droomtransfer naar je favoriete topclub. Dit is wat FIFA zo leuk maakt.

In 2008 is de ontwikkelaar gestart met FUT in de spellenreeks. FIFA Ultimate Team (FUT) heeft als doel het naar wens samen stellen van je droomselectie. Dit doe je onder andere met kaarten van spelers. Niet alleen het team kan aangepast worden in deze spelmodus. Ook de trainers, stadions, emblemen en kleding kan aangepast worden. Hierdoor kun je de carrière geheel naar eigen wens aanpassen. Elk jaar wordt er weer wat nieuws bedacht. FUT wordt hierdoor nog leuker en is de spelmodus niet meer weg te denken.

Jong en oud kan zich vermaken met simulatorspellen!

You May Also Like

About the Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *